orient – nordic inspiration with cream buns and dumplings.

semlor

Source

cherry blossom table setting

Source

dumplings

Source

På lördag är det, förutom premiär för Melodifestivalen 2014 (yay!) middagsbjudningsdags hemma hos oss. Jag älskar att planera middagar och jag har så mycket inspiration just nu. Temat blir lite nordiskt ostindiskt, med vegetariska dumplings (dumplings igen, det är ju så fasansfullt gott) och någon vårig variant på semlor. Jag kan inte äta mandel längre, så jag försöker hitta spännande kombinationer och har fått tips på bland annat semlor med chokladfyllning och blåbärsgrädde, citronsemlor med vaniljgrädde… en Melodifestivalslördag för längesedan komponerade jag själv ihop schlagersemlor som var fyllda med bär och med lingongrädde. Att blanda en liten gnutta lingon i grädden till dina vanliga semlor ger en fin syrlighet som bryter av allt det tunga, och ger en vacker färg.

Alla bilder är pinnade på min Pinterest som du hittar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s