fodmap breakfast.

frukost malmö

En måste vara kreativ med frukost när 1) det mesta är slut och 2) när en försöker äta enligt FODMAP. I tisdags när jag var hemma sjuk improvisationslyxade jag med långfrukost innehållande laktosfil med banan och kanel, ett löskokt ägg, grönt te och en halv grapefrukt. Annars är FODMAP- frukosten till vardags helt enkelt bestående av havregrynsgröt med gojibär och ett glutenfritt knäckebröd. I nästa vecka ska ja försöka mig på att baka ett FODMAP- bröd, knäckebröd i all ära men en mjuk smörgås med ost slår det mesta!

Vad gäller te och FODMAP:s så anger vissa listor att just te är rödlistat. Teälskare som jag är tänkte jag att det kan bara inte gälla alla typer av teer, och vad jag har hittat under min research är att grönt och svart te verkar vara ok, däremot inte örtte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s