saturday’s starry cream buns.

semlor schlager

semlor nötfri vaniljkräm

På en måndag kan man behöva läsa om lite festliga saker, så varför inte semlor? Senare i veckan ska jag berätta lite mer om den lilla middagsbjudning vi hade i helgen men först ska jag presentera mina schlagersemlor! Jag hade en fantastiskt fin idé i huvudet med stjärnformade lock. De blev ganska söta i alla fall, men kanske inte riktigt så festliga som jag tänkt. Ursäkta kvaliteten men vi hade gäster och mobilkameran var närmst till hands.

Jag gjorde ett styck vanliga semlor och ett styck semlor som passar bra om en har nötallergi eller inte gillar mandelmassa, helt enkelt. Du fyller helt enkelt urgröpningen med vaniljkräm, hemmagjord eller marzan, vilket du föredrar, och sedan rörde jag i några halvfrysa blåbär i grädden för att dels bryta av allt det söta med lite syrligt, och dels för att få en härlig färg på grädden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s