vegetarian dumplings and a three course meal.

ostindia dumpling table setting

I lördags vaknade jag upp med världens snuva, men lyckades ändå pallra mig iväg till slut för att köpa alla ingredienser till kvällens lilla middag, som jag berättade om tidigare i veckan. Det var dumplings och det var Melodifestival

gammelfransk bestick

Hej, här är jag i en gammelfransk sked.

table setting dumplings

table setting asian inspired vintage

Kvällens meny
Förrätt: Potatis- och purjolökssoppa med tofu och tryffelolja
Huvudrätt: Två sorters vegetariska dumplings med såser och sjögrässallad
Dessert: Två sorters semlor – klassiska samt fyllda med vaniljsås och blåbärsgrädde

De vegetariska dumplingsen fyllde jag dels med uppstekt strimlad purjolök och svamp, chili, ingefära och tofu, och dels med uppstekt purjolök, svamp, riven zucchini och morot, ingefära, chili och lime. De fick väldigt fina betyg! Ja, jag FODMAP-fuskade faktiskt den här dagen.

Tycker att det är så himla kul att planera och duka och förbereda, skapade ju en Pinterest-board till och med. Mindre kul för min sambo eftersom jag förvandlas till köksdiktator, kände mig lite som någon slags matrona med grytorna puttrandes och klara direktiv om vad som behövde göras och när. Var helt slut när vi satte oss ner för att äta semlorna. Det är ganska mycket skillnad på att göra tre rätter istället för två!

Translation
After preparing a dumpling dinner the entire week, I set our table and served a nordic-orient inspired three course meal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s