soul food.

kycklingsoppa för själen

När februarivindarna viner kring Malmös husknutar behövs det något som värmer själen. Vad uppfyller detta bättre än en rykande kycklingsoppa? Den här nudelsoppan är ganska snabblagad och perfekt att tillaga enligt FODMAP.

Du behöver:
12 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong utan lök
2 morötter
1 dl vitt vin
ett knippe gräslök
vitlök/olivolja med smak av vitlök
150 g nudlar (risnudlar om du äter FODMAP)
ca 700 gram kyckling
timjan, oregano och persilja
salt & peppar

fodmap noodle soup

Värm upp olivolja, alternativt olivolja smaksatt med vitlök, i en stor kastrull. Tärna morötterna tunt och stek dem några minuter i oljan på medelvärme. Tillsätt sedan vinet och låt puttra en liten stund. Tillsätt sedan vattnet och låt koka upp, ha sedan i buljongtärningarna.

chopped chives noodle soup

fodmap nudelsoppa

Hacka gräslöken. Jag hade i gräslöken den här gången strax efter buljongen, men tyckte att den förlorade så mycket färg. Så du kan ha i gräslöken antingen i det här steget (det blev jättegott ändå) eller när du har i kycklingen.

fodmap noodle soup

Här kan du göra två saker: antingen har du i kryddor (oregano, timjan och persilja) direkt i soppan, eller så lägger du dem i en tesil och låter dem bara dra i soppan en stund, samt salta och peppra. I det här steget hade jag även i grovhackad vitlök som fick ge soppan smak, och som jag sedan fiskade upp. För er som äter enligt FODMAP kan detta fungera om ni inte är jättekänsliga och om ni inte använde vitlöksolja i ett tidigare steg.

Strimla kycklingen i små bitar. Du kan använda kycklingfiléer eller en hel kyckling, vilket du föredrar. Låt koka i cirka 15-20 minuter, tills kycklingen är genomkokt helt enkelt. Koka nudlar vid sidan av, sila av vattnet och ha sedan i soppan.

fodmap nudelsoppa

Det här var så himla himla gott! Ät som den är eller servera något fantastisk gott bröd med smör till.

3 reaktioner på ”soul food.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s