a hidden treasure.

IMG_5870 copy

I lördags åkte vi till både Emporia och IKEA för att titta på saker till hemmet (det kliar riktigt i fingrarna, jag vill göra allt på en gång!). På Emporia, som är ett stort köpcenter för er som inte känner till Malmö, har de en jättefin Myrorna-butik. När jag var på väg att vika av från den sista hyllan fastnade min sambos ögon på en smutsig skatt.

krögarhuset koppargryta

Den senaste tiden har jag pratat så mycket om kopparkastruller i köket, och här fann vi en från Krögarhuset för det blygsamma priset 85:-. Den var alldeles grumlig och såg inte mycket ut för världen, men efter en halvtimmes putsning med både det ena och det andra så var de värsta fläckarna borta och den blev såhär fin och skinande! Det finns fortfarande en del fläckar efter tejp och klistermärken, men det får vi bort i nästa puts.

För att putsa upp kastrullen använde vi diskmedel blandat med bakpulver som fick verka en stund, och sedan använde vi vanlig metallputs som passar till koppar.

Undrar om det är någon som läser som känner till märket Krögarhuset? Jag försökte hitta information på nätet men hittar bara diverse auktioner.

Translation

My boyfriend found this beautiful copper pan in a second hand store this weekend, and after the first scrubbing it was almost as good as new!

9 reaktioner på ”a hidden treasure.

 1. Hej,
  Jag känner till Krögarhuset. Vår familj köpte väldigt mycket av deras produkter. Både koppargrytor, porslin och redskap. Jag har mycket av deras saker. De är väldigt bra. Är det något speciellt du vill veta? Letar du efter deras produkter?
  Mvh Anna

  1. Hej Anna!
   Oj vad mycket olika produkter de verksr ha sålt! Jag är väldigt intresserad av vart saker som jag köper på second hand kommer ifrån och, och helt enkelt vad Krögarhuset är för något 🙂 Det låter ju väldigt trevligt!
   Vet du om deras produkter finns att köpa nya?

   Varma hälsningar,
   Sandra

   1. Hej på dig! Jag har köpt massor av krögarhusets kopparsaker under åren, jättebra kvalitet, flera har jag använt medans andra bara blivit stående. Nu tänkte jag försöka sälja av det jag inte använder och var ute och googlade på vad jag kan ta för priser när jag fick upp din blogg. Jag tror inte Krögarhuset finns kvar, jag prenumererade på deras paket och minns att de bara plötsligt slutade komma. Det var rätt många år sedan så jag kommer inte riktigt ihåg hur det var men lite underligt tyckte jag. Jag har som sagt en hel del saker jag vill bli av med så om du är intresserad kan jag maila bilder på det jag har.
    Mvh Kerstin

 2. Hej Anna. Jeg er fra Danmark men håber du forstår mig endda 🙂
  Jeg har mange kobbergryder fra Krögarhuset og nogle er helt nye og ubrugte. alle har jeg fået af min papa. Han kommer ihåg at der var noget man skulle rense eller tvätta gryderne i för man fik anvende dem til mad, men han kommer inte ihåg hvad det var – kan du hjelpe mig?
  Mange hilsner Marianne

 3. Hej!
  Ett litet tips bara…ketchup är otroligt bra för att rengöra och få koppar att skina det lilla extra!
  Det är bara att spruta på och dra ut på pannan, låt vara någon minut och torka sen bort med ett papper. Funkar fint på alla ädelmetaller! 🙂
  Mvh Gerry.

 4. Jag har också massa koppar kastruler och stekpannor och formar från krögarhuset men jag vet inget om dom och om man kan andvända dom och villken spis är dom för och vad för priser ? hjälp vill bli av med dom tacksam för snabbt svar

  1. Hej Timmy!
   Jag hoppas att någon av mina andra kunniga läsare kan hjälpa dig, eftersom jag själv inte har någon aning tyvärr. Den kastrullen som vi köpte var fin men ändå i lite sämre skick och inget som vi vill använda till mer än prydnad. Men om det inte är koppar på undersidan så borde den gå att använda på de flesta spisar tänker jag. Men testa att sälja dem på Tradera!

   1. Varumärke – KRÖGARHUSET / Sveskt Glas AG

    Registreringsnummer
    0189171
    ID
    95459
    Lydelse KRÖGARHUSET
    Registreringsdatum 1983-12-02
    Ansökningsdatum 1983-02-11
    Ansökningsnummer 198300901

    ÄGARE

    SVENSKT GLAS AG Mühlenplatz 1, Postfach 4842, 6002 LUZERN CH
    Ombud: Advokatbyrån Jonas Gulliksson AB Box 4171, 203 13 Malmö SE
    KLASSER

    8 Handverktyg och handredskap; knivsmidesvaror, gafflar och skedar; blanka vapen.

    21 Mindre hushållsartiklar och köksgeråd (dock ej av ädla metaller eller överdragna därmed); kammar och tvättsvampar; borstar (dock ej penslar); borstmakerimaterial; redskap och material för rengöringsändamål; stålull; råglas och glas i form av halvfabrikat (dock ej byggnadsmaterial); varor av glas, porslin eller keramik (ej ingående i andra klasser).

    FÖRNYADE

    regnr: 189171   idnr: 334468   2013-12-02
    regnr: 189171   idnr: 1494224   2013-12-02
    ANSÖKNINGAR

    ID Ansökningsnr Lydelse Diatext Ingdatum Figurklass
    95459 198300901 KRÖGARHUSET 239 Bekräftelse förenklad förnyelse sänt. 2004-05-28 070101

    Ej Aktiv längre som ”kökspanne företag” i Sverige. 😊
    Du kan köpa beg.prod.på nätet eller andrahands firmor t.ex som Murorna, Loppis, Marknader mm.
    Goood Lucck – Lykkyä Tykö 😆

    Mvh. Kataja Linna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s