five star lunchbox.

house doctor matlåda plåt

Projekt plastbantning fortgår! På PUB i Stockholm hittade jag den här ljuvliga matlådan från House Doctor, som jag tänker blir fantastiskt prydlig och fin att ta upp och inmundiga lunchen från. Känns lite som något Emma Pillsbury skulle äga. Jag har hört att det finns matlådor i plåt som kan värmas i mikron, jag vet inte om det har med mikron eller matlådan att göra, men den här för innehålla kall mat så länge.

matlåda metall plåt

Har en möjlighet kan en ju alltid hälla ut maten på en tallrik och värma, men det är svårt i skolan. Målet härhemma är i alla fall att byta ut alla matlådor i plast på lång sikt. Frysa in mat kan en göra i till exempel glasburkar, det enda en ska se upp för är plötsliga och häftiga temperaturskillnader (då spricker glaset) samt att fylla dem för mycket.

Translation
We are trying to detox our home from plastic, especially the kitchen (heat and plastic is a very unhealthy match!). So I was very happy to find this glorious lunchbox in tin at PUB in Stockholm, from House Doctor. Feels a bit like something Emma Pillsbury would own.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s