love for chevré.

getostpaj äggstanning

Bloggen har hamnat lite i skuggan den här veckan när vi haft examinationer. Vi satt prick hela förra veckan plus helgen och vi har kämpat hårt, hårt med en företagsstrategi. Kul, men uttömmande! Men nu är det snart fredag och helg och jag är ledig! Jag firade ikväll med att laga lite ordentlig mat. Svängde ihop en supergod paj med saker jag var sugen på. Den här pajen kan även göras helt FODMAP om en använder glutenfritt mjöl, laktosfri mjölk och byter ut sparrisen. Tror att getosten är halvt tillåten?

getostpaj sparris

Pajdeg
150 g smör
3 dl mjöl
1 krm salt
2 msk vatten

Fyllning
3 ägg
2,5 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 knippe sparris
Soltorkade tomater marinerade i vitlök
Svarta oliver
Chevré/getost

Nyp ihop smör, mjöl, salt och vatten till en deg. Tryck ut i en pajform (märk min nya från IB Laursen), nagga och låt vila i frysen i 15 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i 10 minuter.

Lägg hackade soltorkade tomater, oliver, sparris och smulad getost i en salig röra i pajbotten, och häll över äggstanning som du gör genom att vispa ägg, mjölk, salt och peppar. In i ugnen i 30 minuter.
Ät och älska.

Translate
The recipe for a pie I made with goat cheese, sun dried tomatoes, olives and asparagus. Sorry I haven’t blogged so much this week, we’ve had examinations in school and I’m sooo exhausted!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s