vintage fair and the farmers’ market.

Det har varit en mycket händelserik helg här i Malmö. Efter att ha jobbat och pluggat flera helger i rad så fanns det en massa att ta igen, och vad bättre då än att Malmö bubblade av marknader och mässor just detta veckoslut!

IMG_6288

Lördagen inleddes med årets första svenska jordgubbar från Bondens Marknad, som min sambo sprang förbi på jakt efter frukost. Viktigt att grunda bra, för vi skulle orka mycket.

vintagemässan malmö

Vi skulle nämligen pallra oss iväg till Vintagemässan här i Malmö, på Amiralen i Folkets Park höll de till i år.

vintagemässan amiralen

Väl inne möttes vi av en stor, stor sal fylld av jazzig musik och vi såg direkt att det skulle bli mycket att ta sig an. Började kryssa helt osystematiskt och jag vet inte hur mycket vi gick igenom alltihop.

vintagemässan malmö

Det fanns mängder av kläder och vintageklänningar, men också pryttlar, böcker och en massa annat.

vintagemässan malmö

Det var otroligt fint och festligt, pyntat med vimplar, ballonger, pom poms… och så klart alla besökare! Alla var så hemskt tjusiga.

vintagemässan malmö vintagefabriken

Extra såg jag fram emot att besöka Vintagefabrikens plats i lokalen. Det är ett givet besök när jag är i Stockholm, och dessutom är jag hängiven anhängare av Emmas, Louises och Lindas bloggar.

vintagemässan malmö

Jag var superdupernära att köpa ett par Swedish Hasbeens (det får dock bli en födelsedagsönskan istället), men lämnade istället Amiralen med 12 stycken foam rollers från Vintagefabriken med mig. Mer om det imorgon!

bondens marknad malmö

Nästa destination var Bondens Marknad på Drottningtorget. Bästa bästa matmarknaden, massor med närodlat och ekologiskt.

bondens marknad malmö

bondens marknad malmö

Krusbärsmarmelad, lindblomshonung, fläderblomssaft och två små chiliplantor fick plats på cykelstyret. Bondens Marknad pågår varje lördag till och med den 7 juni på Drottningtorget, så missa inte det!

Vi uträttade tusen andra ärenden efter detta, så ni kan ju förstå att vi var trötta sen. En mycket fin och fyndrik dag!

Translation
There was a lot going on in Malmö this weekend. We started out Saturday by eating a big breakfast (including the first Swedish strawberries of the year), and then we went to the big vintage fair that was taking place in Folkets Park. There was so much beautiful stuff! I ended up leaving with a couple of foam rollers, and then we went on to Bondens Marknad (Farmers Market) and bought some ecological jam, honey, lemonade and two chili plants that I’m going to grow.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s