a summer memory.

IMG_2581

PENTAX Image

På somrarna blev lägenheten förvandlad. Vinter, vår och höst var det bara en vanlig lägenhet. Min lägenhet, 21 kvadrat och ett pentry utanför toaletten, lagom stort för en.

Det var i samband med att alla åkte. Kämnärsrätten i Lund tömdes snabbt och obönhörligt under de första två veckorna i juni. Till slut var det bara jag, jag och en enda stor trädgård. Och plötsligt var det inte min lägenhet längre. Mellan juni och augusti var studentlägenheten min alldeles egna sommarstuga.

I min sommarstuga fläktade ett par tunna vita gardiner i en guldglödande kvällssol. I min sommarstuga stod dörren alltid öppen och släppte in trötta humlor och sömniga flugor – det fanns ingen granne som kom och stängde till. I min sommarstuga bakade jag sommarkakor och som jag avnjöt i min trädgård med ett glas hemmagjord fläderblomssaft. Där lade jag mig sedan och betraktade trädkronorna och löven som spelade i de ömsinta sommarvindarna. I min sommarstuga infann sig ett lugn, ett lugn som bara uppstår när en kliver över plastgolv med ett par sandiga barfotafötter. Ett lugn som kommer av att läsa sommarmysterier och äta jordgubbar med mjölk och socker.

I slutet av augusti kom alla tillbaka, en efter en. Grannen som stängde min dörr när han skulle öppna sin egen. Den andra grannen, som jag stannade på järntrappen med och pratade om rymdar och universum. Och i samband med att trädgården började bubbla av förväntansfulla studenter, så bröts förtrollningen och jag bodde återigen en studentlägenhet på 21 kvadrat med ett pentry utanför toaletten, lagom stort för en.

Translation
A summer memory. In the summer, my student apartment turned into my very own summer house, located in an enormous garden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s