and thus the thief who sought to steal gems, stole something far more precious.

IMG_6548

IMG_6546

Jag är sååå trött! Jag var hos tandläkaren ohyggligt tidigt (07.10) för att slipa till en tand, och nu sitter jag och väntar på min milda mor som ska komma och och hälsa på idag.

Såhär såg en ut igår, när jag och min pojkvän hade date night och gick på bio efter jobbet. Kjol från Asos, blus från H&M, klocka från Asos, allt är gammalt som gatan. Vi tittade på ”Maleficent”, som jag har hypat hur länge som helst. Den var jättebra!

OBS OBS OBS SPOILERVARNING

Ni som inte vill bli något spoilade alls borde sluta läsa nu. Det jag gillade extra mycket med den här Disney- filmen, liksom i ”Frozen”, var ingen av de kvinnliga huvudkaraktärerna var i beroendeställning till en man på något sätt. De hade omkastat Törnosa- sagan till att istället spegla starka kvinnor vars blotta existens beror på män och romanser. Det är så befriande! Vissa av er kanske tycker att det är lite tramsigt, men faktum är att när jag var yngre så hade jag, liksom många andra i min ålder, Disney- prinsessor som förebilder. Jag minns att jag ofta kände mig så otillräcklig, att jag var för högljudd för att vara tjej och sådär. Jag brukade tänka, att om jag bara var lika mild, god och snäll som valfri Disney-prinsessa, då skulle folk tycka om mig. Utifrån sig själv känner man ju inte andra, men jag tror knappast att det bara är jag som tänkt så. Disney i all ära, men nu är det dags för sagor och historier där tjejer är hjältar och inte bara är svaga biroller som inte klarar sig själva.

Translation
This is what I looked like yesterday when me and BF went out for a date night. We went to see ”Maleficent” and I really, really liked it. I like when traditional fairytales get turned inside out and upside down.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s