kom och lyssna min vän, för dig vill jag läsa alla vackra ord.

sommarläsning

I måndags fick jag hem ett litet paket med två (av en slump rosa) pocketböcker som jag kommer att nöta i Kroatien. Jag hade frågat mina vänner på Facebook om lästips och fick en hel hög bra!  Här kommer några av dessa tips, plus lite annat som kommit över mig på annat sätt.

Livet efter dig
Jojo Moyes
Läste ut den här boken på två dagar och kunde inte riktigt slita mig. Överraskande bra!

Sparkling cyanide
Agatha Christie
Minst en Agatha Christie- deckare per sommar, obligatoriskt!

Kejsarn av Portugallien
Selma Lagerlöf
Någon klassiker kan vara bra att klämma in, och Lagerlöf har jag gillat förr.

Mästaren och Margarita
Michail Bulgakov
Fick den här till skänks häromdagen och har precis kastat mig in i denna kultbok.

Bron över Drina
Ivo Andric
Boktips från en vän som hamnat på min läslista.

Morgon i Jenin
Susan Abdulhawa
Ännu ett boktips som verkar lovande.

Kafka på stranden
Haruki Murakami
Fick låna den här av samme herre som gav mig Bulgakov- boken. Pausar nog dock lite innan jag ger mig in i ännu ett Murakami-verk, jag har ju dessvärre inte en historia av att gilla hans böcker något vidare… men någon annan kanske gör!

Translation

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s