murder on the mystery express.

Skärmavbild 2014-07-13 kl. 21.49.09

Jag älskar sällskapsspel. Tyvärr är det inte alltid de som är mig närmst tycker samma sak, men när de väl gör det så är det fest.
När min vän Sanna fyllde tjugofem, det vill säga två år sedan, fick hon ett så att säga utvecklat Cluedo i present av mig (eftersom jag tycker att Cluedo är lite för enkelt) – Mystery Express. Samma känsla fast bättre än CluedoMystery Express är en mordgåta som utspelar sig på en tågfärd mellan Paris och Istanbul på 20- talet. Du kan nästan höra jazztonerna, nästan höra Poirots belgiska brytning när du försöker räkna ut vem som begick brottet, varför, var och när. Ett av de roligaste spelen jag spelat. Tyvärr vann jag inte denna gång, det gjorde Sanna – men jag ser fram emot revansch inom en snar framtid!

Är ju även svag för det där med mordmysterielekar som utspelar sig under de första decennierna av 1900-talet. Sista året på min kandidatutbildning satt jag i fest kommittén för kulturinstitutionens årliga höstfest. Temat blev Mordet på Kulturanatomen och inkluderade en middagsmords- mysterium som var oerhört uppskattat!

Translation
I played a really exciting board game this weekend – Mystery Express, a murder mystery game set in the 1920’s.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s