from croatia with love.

Mon dieu! Idag, tidigt i eftermiddags, landade vårt plan på Köpenhamns flygplats efter en (enligt mig) turbulent färd. Det var nästan prick två veckor efter att vi först tagit flyget ner till Belgrad, för att sedan åka till Vinkovci i norra Kroatien för att fira ett traditionellt kroatiskt bröllop. Under tre dagars tid bjöds det på vodka som vore det vatten, och det dansades ringdans som att det inte fanns någon morgondag.

IMG_6752

I strålande, tokhett solsken anlände vi till brudens föräldrars hus på bröllopsdagen. Brudtärnorna delade ut rosmarinskvistar för tur och vi fick alla skriva lyckönskningar på en stor världskarta där Sverige och Kroatien var utmarkerade.

IMG_6772

Vi ovana svenskar var överens om att det var alldeles för varmt för att vara finklädd egentligen. Lyckan när någon klok person då delade ut små fläktar till alla gäster!

IMG_6794

IMG_6797

Efter vigseln åkte vi i triumf genom byn och sedan till vårt hotell i Vinkovci, där bröllopsmottagningen skulle hållas. Där fanns ett bord med finurliga små maskeradpinnar, som den här mustaschen, och en polaroidkamera. Så kul idé! Bilderna klistrades sedan in i en gästbok.

IMG_6832

IMG_6803

Mottagningen var så himla rolig och trevlig, och en blandning mellan kroatiskt och svenskt firande. Det dansades dock mycket ringdans även här, långt in till klockan 4 på morgonen ryktades det om (men då hade jag redan kastat in handduken). Det här minnet kommer jag att bära med mig länge, länge.

Translation
Some pictures from the traditional wedding that we attended in Croatia. The wedding was the start of a very long and beautiful vacation. The wedding was super hot and involved a lot of dancing in big circles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s