from croatia with love, last part.

IMG_7229

IMG_7220

Efter en veckas sol och bad hade vi alla nog lite spring i benen. Andra dagen i Dubrovnik tog vi således båten över till den mytomspunna ön Lokrum, som numera är ett naturreservat.

IMG_7153

IMG_7161

IMG_7174

IMG_7154

IMG_7180

På Lokrum har det hänt massor av saker. Enligt legenden flöt Rikard Lejonhjärta i land här efter ett skeppsbrott, och det sägs dessutom att en stor brand i Dubrovnik upphörde efter att man svurit till Gud att anlägga ett kloster på Lokrum ifall det slutade brinna. Branden upphörde och 1023 uppfördes det munkkloster som idag ligger halvt i ruiner. När munkarna jagades bort av fransmännen sägs det att munkarna en natt kastade en förbannelse över ön som säger att den som tar Lokrum för eget nöje ska dö genom olycka eller sjukdom. Enligt lokalbefolkningen har alla som någonsin ägt ön dött en fasansfull ö, varför ingen äger ön just nu.

IMG_7122

IMG_7131

IMG_7144

En av sevärdheterna på Lokrum var Döda havet, ett litet vattenhål med riktigt salt vatten. Sebastian och våra resekompisar tog en flyttur i vattnet, men jag orkade inte kränga av och på badkläder den här dagen. Jag satt på en klippa och dokumenterade istället.

IMG_7150

IMG_7201

Det är flera som ägt Lokrum efter att munkarna kastat sin förbannelse, och under 17-1800- talet anlades, efter tidens alla ideal, botaniska trädgårdar och labyrinter fyllda av exotiska växter. Påfåglar fanns det också mycket av, jag undrar just om de vart ditplanterade eller om de levt där alltid. Jag blev ju överraskad av en liten vild sköldpadda utanför vårt hotell en dag, så en vet aldrig.

Nu är semesterbilderna slut, hoppas att ni tyckte om att ta del av min upplevelse! Nu går vi tillbaka till vardagen, som inte är mindre magisk, den.

Translation
This is the last part of my trip to Croatia, featuring a day at the legendary island of Lokrum. I hope you all enjoyed sharing my vacation with me!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s