i’m that star, burning bright.

IMG_2133dis

IMG_6555

 

Sista året på masterstudierna har rivstartats. Kvantitativ metod. Kan inte komma på något tristare.

När jag påbörjade mastern förra hösten var jag ett vrak – nykraschad, kraftigt inbromsad. I sommar har jag haft gott om tid att vila upp mig, att göra ingenting. Nyttigast av allt har nog varit att ha tråkigt. Då är en avslappnad.

I höst är min målsättning att vara snäll mot mig själv och mot min kropp. Känner inte riktigt igen mig själv längre. Jag vill ta mig tid till mindfulness, att bara vara i vardagen. Inte vara igår eller imorgon. När köket är färdigt vill jag laga ayur vedisk mat. Träna yoga.

Att ständigt känna stress över skola och jobb gör att jag låser mig. Idéer och tankar fastnar inuti mig utan att ens ha hunnit bli tänkta. Så som det kan bli, när en önskar att dagen hade fler timmar eftersom det finns så mycket att göra. Folk pratar om denna företeelse som att det vore en beundransvärd önskas, egentligen är den bara fasansfull.

Reflektioner denna fredag, om vikten av att ta sig tid till att bara finnas till, lugnt och stilla och att äta mat som ger energi både inifrån och ut.

Translation
Thought on starting to be here and now, and providing yourself with energy. Not just rushing through life, wishing for more time to stress during.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s