cooking is like painting or writing a song. Just as there are only so many notes or colors, there are only so many flavors – it’s how you combine them that sets you apart.

IMG_5726

IMG_6600 (kopia)

IMG_5358

f677d5bee03811e286a922000a1fb703_7

IMG_6088

IMG_5509

IMG_5357

För fem år sedan var matlagning bara ett nödvändigt ont. Någon gång då och då slog jag på stort, kollade upp något gediget recept och ställde mig vid spisen i någon timme. Bakade något snabbt bröd cirka en gång i mitt lilla student-pentry. Jag kunde knappt koka ett ägg, och mina vänner och jag skojade ofta om mina obefintliga matlagningsförmågor. Du skulle knappt kunna tro att vi var samma person: nu är matlagning och bakning något som nästintill förknippas med mig, och på mitt CV står det, jämte ”Intressen”, – ”Matlagning”. Det var något som hände där runt 2010 som fick mig att inse att det är få saker som faktiskt är så rogivande som att hacka en schalottenlök eller att komponera ihop de olika smaker som utgör ett stycke meny, för att sedan ha ynnesten att äta allt detta goda.

Det första jag gjort i vårt nya kök är att torka den blygsamma chiliskörden och göra chili flakes. Jag kan knappt vänta tills tentan är över och jag kan sätta igång att röra runt bland grytor och kastruller, baka surdegsbröd, kanelbullar och att göra långkok. Eller testa något av de underbart smaklökskittlande recept som nya favoritmatbloggarna Mind The Home och Emily Dahls Mjölk och Arsenik publicerat under de gångna veckorna.

Translation
You wouldn’t believe it, but just five years ago I absolutely hated everything that had to do with cooking and baking. Now it’s one of my biggest interests, and I am in heaving now when decorating and fixing in our new kitchen! I’m looking much forward to testing all the delicious recipes I’ve found in the new favorite foodie blogs linked to above (both have recipes in English).

 

 

2 reaktioner på ”cooking is like painting or writing a song. Just as there are only so many notes or colors, there are only so many flavors – it’s how you combine them that sets you apart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s