mitt vintriga sagoland.

Halv två, vänner. Det var då julpyntet var uppe och jag kunde gå och lägga mig. Det var så skönt, jag var själv hemma och kunde gå omkring och testa och stöka bäst jag ville. Oftast är det just sent på kvällen som jag blir som mest kreativ, och det är så härligt att omfamna dessa tillfällen.

4

6

Blomsterarrangemanget är jag särskilt nöjd över, det har jag nämligen gjort själv. Otålig som jag är när jag har en idé – när de inte hade det jag önskade i den första blomsterbutiken så gick jag och köpte de delar jag behövde jag behövde – en hyacint, en kruka, mossa och lite kottar. Väldigt enkelt och väldigt roligt.

44

7

Rester av bokhögar som ännu inte försvunnit efter tentan, men ganska fint ändå.

5

111

Söta små glasvaser som jag fick inspiration till från min fina vän Mimmies hem, inköpta på H&M Home.

56

Och just ja – julgranskulorna bidar fortfarande sin tid i en låda, redo att gunga och glänsa i en julgran. Det är en liten stund kvar tills den kommer på plats, men kulorna är ändå bra härliga att titta på.

Som med allt så utvecklas ju även inredningsstil. Just på julpyntningen är det extra påtagligt eftersom det bara sker en gång per år – det var inte många julpyntningar sedan som idealet för mig var mustig allmoge, med cirka all inspiration från tidningen Lantliv, men i årets julpyntning finns det inte så mycket rester kvar av det lantliga.

Hur pyntar ni hemma? Har ni tomtar och hela baletten, är det traditionellt eller annorlunda, mycket eller lite?

Translation
I was up until late yesterday evening to get my christmas decorations ready. I’m very pleased with the result, and it looks quite different from how I’ve done it like, all my life.

6 reaktioner på ”mitt vintriga sagoland.

 1. Här hemma läggs det gärna fokus på julens växtliga attribut så som en stor grankrans med tjocka röda sidensnöre över öppna spisen, julblommor, höga granris i vaser, skål med apelsin och ett tidigt intåg av julgranen. För övrigt så är det stora fina adventsljusstakar i fönstren och den traditionella adventsljusstake i betong-tappning på bordet. För mer än ett par år sedan var nog lägenheten fylld till bredden med tomtar men i takt med att måttligheten gjorde intåg i min vardaglig inredningen gjorde den lika så i julinredningen – nog ungefär som det känns som du förklarar. Det är dock en fin gräns tycker jag, det här med en avskalad julinredning utan att tappa myset.

  Och du, guuud vad fina bilder du tar! OCH vad fint du har hemma!

  1. Jag tycker att det är så fint med både granris och apelsiner! Vill ha en stooor stor skål, och lite väldoftande granris typ i hallen. Känner så mycket igen det där med tomtarna alltså. Förut köpte jag en ny tomte varje år, nu är det väldigt få av dem som kvalar in som julprydnad. Håller verkligen med, jag vill inte tappa det där mysiga, det är ju det som gör julen och dekorationerna så härliga och speciella. Sen känns det så fint när en myntat av i januari, och allt känns liksom lite krispigt och ljust igen.

   Åh, tusen tack för de fina orden! Och detsamma, tycker verkligen att speciellt dina matfoton är så vackra och välkomponerade (plus att jag gillar dina recept enormt mycket 😉 )

   1. Mitt problem med apelsinerna är att jag inte har någon fin fruktskål 😉 Ja men precis, men det var en jättebra idé att låta julgranskulorna ligga framme som pynt! Mina åker dock upp på granen i veckan så inte lönt här! 😉 Hojta till om du kommer på någon bra stilren mysfaktor 😉 min är som dagt växtlighet!

    Åh men tack 🙂 fotografi är inte lätt men det är kul och övning ger ju färdighet 😉 Jag är glad du gillar mina recept, hittar du något även om du inte äter lchf/low carb? 🙂

   2. Haha men det är fint med lite annorlunda lösningar, om en nu inte har tex en fruktskål 😉 växtlighet ger mycket mys, gillade som sagt verkligen din härliga julkrans över öppna spisen – verkligen mysfaktor! Härhemma tror jsg att det är gardiner och välutplacerade textilier som får bidra till mysfaktorn 🙂

    Jadå! Vi har ju börjat äta vegetariskt hemma, och även om jag inte specifikt äter low carb så uppskattar både jag och sambon mindre mängd kolhydrater, det känns snällare mot magen. Tycker du har helt perfekta vegetariska low carb recept! 🙂 nej jösses, jag har fotograferat sedan jag var 19 och det har verkligen krävt sin övning och sina experiment 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s