lucka nummer 4: en bild du tog när du kände sig sorgsen/deppig/ledsen.

I Emily Dahls julkalender är vi  nu inne på lucka nr 4: en bild du tog när du kände dig sorgsen/deppig/ledsen. 

IMG_7455

Den här luckan var lite svår eftersom jag ofta inte minns alls vilken sinnesstämning jag var i när jag tog en bild. Men den här bilden tog jag i höstas på en av mina gamla favoritböcker, Momo eller kampen om tiden av Michael Ende. I vår bokhylla finns en sektion med mina finaste böcker, de flesta av dem ungdomsböcker, böcker som får mig att bli varm inifrån och ut.

I början av oktober plockade jag ner den här boken ur bokhyllan under en grå period då jag kände mig stressad, vilsen och förvirrad. Mina dagar hängde inte ihop, det var för mycket på en gång; kvantitativ metod, uppstart av jobb, skadedjur, renovering och upptäckten av en massa saker som förstörts under den processen. Vad kunde passa bättre då än att läsa en diskurs om hur grå män skapar stress och jäkt för att kunna stjäla tid från människor, tid som de tidigare använt till att ta tillvara på sina dagar och varandra? Vad bättre än att läsa om den förgänglighet som är tid, och om att ta sig tid för att inte glömma bort att leva? Vad bättre än att få återse den godhjärtade lyssnerskan Momo och hennes magiska sköldpadda, när allting annat känns så väldigt magiskt?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s