allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.

astrid

Source 1, source 2

De senaste två veckorna har vi levt i vår alldeles egna ledighetsbubbla. Dragit omkring i pyjamas till långt efter lunch (och kanske ännu längre ändå), tittat på sena filmer och tagit långa morgnar. Läst och tittat på film och serier, promenerat och försökt lista ut hur vi ska kunna äta så bra som möjligt med minsta möjliga ansträngning. I fredags mjukstartade jag under fyra timmar tillsammans med min uppsatspartner, men åh vad det känns overkligt att det om två dagar är dags för oss och för mig att återgå till någon slags verklighet igen.

Under lördagen låg jag begravd under mängder av täcken och sträcktittade på SVT Plays dokumentär i tre delar om Astrid Lindgren. Jag blev alldeles tagen, även om jag visst sett dokumentärer på Astrid förut så tyckte jag verkligen att den här gick in mer under skinnet, skildrade mer om barndomens lycka, ungdomens vedermödor och om en tärande vilja att göra gott och påverka. Vilken fantastiskt inspirerande person, och med ett folkvett som det är frustrerande märkligt att inte de som styr i vår värld har.

Här är del ett om prästdottern som blev bygdens första jazzböna, perfekt att förgylla de sista lediga dagarna med för er som har några kvar, eller de första trötta kvällarna efter jobb och skola för den delen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s