skaparglädje med monthly makers.

En av mina nyårsönskningar är att jag detta året ska bli fri från slusurfandets och smarttelefonandets grepp och träna upp kreativitetsnoderna. Det är min fulla övertygelse att kreativitet föder kreativitet, men som med allt gäller det ju att ägna det lite tid, låta fantasin studsa omkring på riktigt.

Därför var det ingenting som kunde varit mer lägligt än det fantastiska projektet Monthly Makers, vars första utmaning publicerades av Un Velo i helgen. Det är alltså ett gäng av de mest inspirerande bloggare jag kan tänka mig som dragit igång en skaparutmaning, där en under en månad kan delta i en utmaning med ett visst tema. Du kan till exempel gå in här för att läsa mer om hur det går till och om vilka andra bloggare det är som är med och skapar den här utmaningen.

Jag blev sprudlande glad av att första temat är papper, ett material som jag älskar att dekorera med.

IMG_5348

Vid dörröppningen till vårt sovrum pryds hörnet av en lång girland av origamitranor gjorda i olika sorters fina papper som jag hittade vid det tillfället. Hade gärna gjort hundra sådana här, tycker att det är så terapeutiskt att vika tranor.

IMG_7929

Ett riktigt gammalt papperspyssel är den här vimpeln gjort av ett gammalt notpapper som jag hittade på second hand (låten är en av mina favoritvisor, ”Vårvindar friska”). Från början var det tänkt som en juldekoration men det blev så festligt i vår hall att vi har låtit det sitta kvar.

Nu är min egen utmaning att skapa något som är lite annorlunda från det sådant som jag redan gjort.

Tack Monthly Makers för det här initiativet, vilken rivstart av det nya året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s