dagen vi åkte till köpenhamn.

Som ni vet så var jag i Köpenhamn i helgen. Det är verkligen en ovärderlig fördel med att bo i Malmö, att en av Europas vackraste huvudstäder ligger nästan alldeles runt knuten. Vi kikar lite på hur det såg ut!

IMG_8045

IMG_8053

Efter en frukost på resande fot anlände vi till ett januari-isigt Köpenhamn, närmare bestämt till Kungens Nytorv. Här en pigg, glad och otroligt peppad Sandra. (Ursäkta suddig bild).

IMG_7995

IMG_7996

IMG_8000

Våra första stopp var ett gäng favoritbutiker längs Ströget, med HAY som första anhalt. När jag är på ställen med såhär mycket butiker så blir jag fullkomligt överväldigad, och på HAY finns så hemskt mycket fint! Stod och fingrade några varv på fina kartonger och allehanda pappersvaror, och Sebastian beundrade stolarna ett slag.

IMG_8002

Sedan gick vi såklart in på Illum Bolighus, älskar att vara där! Det är ju egentligen mycket samma saker som finns i vissa butiker här i Malmö (som hrm, mini-Illum på Emporia) men tycker ändå alltid att en hittar något nytt att beundra lite extra länge.

IMG_8013

IMG_8003

Efter Illum började vi vika av på de kringliggande gatorna där det ligger lite andra trevliga små butiker. En av dessa hette Stilleben och hade bland annat de fina färgmuggarna som ni ser här. Vi passerade även Lisbeth Dahl, brukade vara min drömbutik men har växt ifrån den en hel del. Tycker dock fortfarande att en kan hitta guldkorn där, som superfina paraplyer.

IMG_8030

IMG_8042

Så mycket fint att titta på och så lite tid. Efter en liten stund i både små och stora butiker var vi ganska trötta i huvudet och gick vidare till nästa anhalt, en av de bästa platserna jag vet. Fortsättning följer!

6 reaktioner på ”dagen vi åkte till köpenhamn.

 1. Åh när vi var i Köpenhamn senast så hade HAY stängt. Grät en skvätt. Men Köpenhamn alltså. Visst hittar man livsgnistan där? Om man skulle ha tappat den alltså.

  För övrigt.. Tar du bilder med en systemkamera i butikerna? Eller är det med mobil? Senast jag försökte ta med min systemkamera fick jag skäll så det vågar jag inte igen 😉

  1. Älskar Köpenhamn, hade gärna lärt känna staden riktigt riktigt liksom. Men åh, hade blivit så ledsen om de haft stängt när jag kom! Lite höjdpunkten ju 😦

   Ja, jag har systemkameran men gud?! Vart var det du fick skäll? Hade jag ju inte heller vågat, än så länge har jag klarat mig… :p men känns ju inte som bra reklam att skälla ut folk som tycker butiken är fin nog att fota :p

   1. Tredje gången jag försöker svara på detta nu- har lite problem med WordPress-appen!

    Ja visst är den underbar- det är verkligen som man säger dock- så nära men ändå så långt borta!

    Det var faktiskt Åhléns som berättade att man minsann var tvungen att söka presstillstånd för att fotografera där inne. Men jag håller med dig, och det är väl dessutom fantastisk reklam att få sina prylar online!

   2. Det var faktiskt jättemärkligt, det är väl inget som är så självklart så då hade de i alla fall kunnat berätta på ett trevligt och konstruktivt sätt. Bra att du sa det, undra just om det gäller i andra butiker! Kommer nog vara lite försiktigare i framtiden haha

 2. Svar ja!! Köpenhamn är verkligen en av top fem bästa sakerna med Malmö. Är dessutom extra glad att min bror bor i kphm, då åker jag liksom dit ner ofta dessutom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s