dagen vi åkte till köpenhamn, del 2.

Här kommer fortsättningen på vår lördag i Köpenhamn.

IMG_8035

IMG_8026

Efter flera timmar i butiker så var vi ganska trötta på det. Istället började vi promenera mot ett annat mål, lite i blindo ska tilläggas eftersom jag försökte minnas hur jag gått en gång för fem år sedan.

IMG_8060 (kopia)

IMG_8061

På vägen passerade vi Narnia-parker och en vacker, dansk terass som låg längs en kanal. Här var vi tvungna att fråga om vägen eftersom jag kände att vi var på väg alldeles för långt.

IMG_8074

IMG_8070

Men! Till slut kom vi fram. En timme kvar till stängning, och således en hel timme att konstvandra på Statens Museum för Kunst. Jag har varit här tre gånger tidigare eftersom jag pluggat konst- och kulturvetenskaper, men skulle kunna åka hit minst en gång om året och spatsera runt bland målningar och tryck – alldeles speciellt på avdelning för Nordisk konst. Helst på våren. Rekommenderas verkligen om ni besöker Köpenhamn. I de fasta utställningarna hittar ni konstverk från hela Europa från 1300- talet och framåt, och för den som är mer förtjust i modern konst så återfinns detta i olika tillfälliga utställningar.

IMG_8069

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s