måndagsinspiration.

smoothiekollage

Nu behöver jag inspireras lite. De senaste veckorna har uppsatsskrivandet ursäktat en hel del godisätande, vilket gör att jag kommit till en punkt där jag känner mig lite full av skit. Full av tom energi. Förra veckan minskade detta intag i och med att vi satt hemma och pluggade, vilket ledde till att jag åt lite mer frukt. Och jag var superpigg! Alltså på riktigt, första gången på hela vintern som jag inte kände att jag ville falla ihop av trötthet.

Nu känner jag att jag behöver införa lite mer hälsosam energi i mitt liv (något som även innebär att röra på mig lite mer), i alla fall mitt i veckan. Ibland känns sådana här beslut lite som straff, lite ”slut på det goda” tycker jag, men den här gången ska jag försöka göra det lite annorlunda; lite trevligare och lite mer festligt. Energi på alla plan. Som en smoothie på morgonen, serverad i ett fint glas och med ett roligt sugrör. Det här är mitt bästa smoothie-recept, väldigt enkelt att variera med olika bär eller frön. Bara att mixa ihop och servera.

2 dl färska eller upptinade bär
1,5 dl naturell yoghurt
1 klick honung, alternativt en halv banan för sötma
1 msk linfrön

Glad måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s