what will become of me?

alice

I mitt barndoms Göinge var det lilla ortsbiblioteket lika mycket sommar som jordgubbar med mjölk för mig. Minns ni den där sommarlovsgrejjen som biblioteken alltid hade, att om en läste tio böcker så fick en välja en helt ny, gratis bok till sin. Ett år valde jag Alice i Spegellandet till mitt pris. Som jag älskade den knasiga, knepiga sagan, uppföljaren till Alice i Underlandet. De sagolika illustrationerna har jag bland annat skrivit om här. Det var som en liten skatt att finna en sida fylld av illustrationer till sagan gjorda av konstnärer och illustratörer, som mina favoriter Tove Jansson och Salvador Dalí som ligger bakom de magiska illustrationerna ovan.

aliceinwonderland_kusama5

Här hittar ni en hel samling av andra illustrationer, kanske hittar du just din favoritkonstnär?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s