sommarlov fast ändå inte.

isglass lime

IMG_6611 (kopia)Kontrasten mellan två somrar kan vara som dag och natt, och bra på väldigt olika sätt. Förra sommaren var jag ledig mest jämt, och traskade runt och försökte känna det som att sommarlägenheten var ett sommarställe. Låg under ett grenverk i en park och läste Selma Lagerlöf och Agatha Christie. Ställde mig i vårt 30- talskök och kokade dimmigt rosa rabarbersaft och lade in svidande sura isglassar i frysen.

I år jobbar jag hela sommaren. Härligt lediga helger och kvällar, som vore ännu bättre om det bara ville bli varmt någon gång. Just nu tar jag fortfarande igen mig efter en tung vår men får massor med ny energi på jobbet varje dag (ja, jag stormtrivs!). Sommarhelgerna är fullspäckade av bröllop, födelsedagar och familj. Men jag hoppas, att jag någonstans bland dessa sommardagar, som är allt annat än lata, ska hitta små fina sommarlovsstunder där jag i lugn och ro kan ställa mig i vårt nyrenoverade kök och hänge mig åt ett par svalkande sommarrecept.

Recept på svalkande citrusglass och dimmig rabarbersaft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s