En tur till österlen och Mandelmans trädgård

Jag och Sebastian hittar på väldigt mycket och bokar gärna upp helger många månader i förväg. Nu när vi ska bli föräldrar försöker vi dock bromsa lite och planera in helger där bara vi två gör något tillsammans och njuter av den sista tiden innan vi blir tre. Denna helgen var en sådan helg, då hade vi bokat in en kort weekend på Österlen!IMG_8938 (kopia)
Österlen ligger ju egentligen så nära så det är inte klokt. Efter en knapp timmes bilfärd i lördags var vi framme på stället där vi skulle bo. Här ser ni en som är mer än redo för en helgs semester!
IMG_8942 (kopia)
IMG_8944 (kopia)
Det blev en lugn dag med mycket sol och bad och som avslutades med uppfriskande promenad längs havet. Efter en liten middag stupade vi båda i säng och somnade, trötta efter dagens uteliv.
IMG_8946 (kopia)
IMG_8948 (kopia)
På söndagen vaknade vi tidigt och skuttade piggt ut i bilen för att köra ut på tur. Huvudmålet för dagen var Mandelmanns trädgårdar. Blev hänförd direkt och gick snabbt lös i den gemytliga lilla gårdsbutiken.
IMG_8965 (kopia)
IMG_8956 (kopia)
Trädgården kan jag i det snaraste likna vid en lustgård. Små underfundiga gångar och ställen överallt, insprängt i ett virrvarr av odlingar av rotsaker, pumpor, tomater, äpplen och en mass annat.
IMG_8967 (kopia)
Besöket avslutades med en fika i trädgården. Sebastian tog en lavendelkaka och kaffe, jag en toscakaka gjord på honung och mandel och med hemmagjord fläderblomssaft till.
IMG_8978 (kopia)
Eftersom Sebastian tyvärr blivit sjuk bestämde vi oss för att styra kosan hemåt efter fikat. Hoppade dock av vid ett gäng antikbodar på vägen, men lyckades inte fynda något denna gång.
IMG_8984 (kopia)
Men vad gör väl det när en har kofferten full med härligt jordiga grönsaker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s