testament of youth.

Namnlöst-1
Förra veckan såg vi en så himla fin film, ”Testament of Youth”. Alicia Vikander, som jag tycker är så duktig, spelar en ung Vera Brittain, författaren som med sina krigskildringar blivit en av Englands största författare och stark pacifist. Den skarpa och kloka Vera lyckas övertala sin far att få studera vid Oxford trots att hon är kvinna, men när första världskriget bryter ut och Veras nära och kära far till fronten överger hon studierna för att ta plats som sjuksköterska. Jag tyckte att filmen var så fantastiskt fin och välgjord – vacker och dramatisk scenografi och helt otroligt fin kostym. Och framförallt, såklart, en stark och känslosam historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s