DIY: patinerad lerkruka.

Jag älskar vanliga enkla lerkrukor, och allra finast är de ju såklart när de hängt med ett tag. Fått lite vackra kalkbeläggningar och så vidare. Jag har en enda kruka som snabbt fick naturliga kalkbeläggningar, annars är det ju något som tar tid. Den här otåliga själen har således googlat hur en får patina genom att måla med till exempel filmjölk, men allt verkade ta sådan tid.

IMG_9069 (kopia)Men visst stod där en burk vit målarfärg i garderoben? Och en gammal tvättsvamp i städlådan? Rycket fick jag en kväll precis vid läggdags (det är alltid då fixar-Sandra vaknar till liv). Jag duttade färg på små partier av krukan åt gången och torkade sedan av med hushållspapper för att det inte skulle bli för tjocka och påmålade lager.

IMG_9075 (kopia)
Resultatet blev lite ojämnt, precis som en naturlig patinering är. Hur enkelt som helst, och jag blev supernöjd!

4 reaktioner på ”DIY: patinerad lerkruka.

    1. Tack Jenny, vad glad jag blir att du gillade det! Jag tog en färg som jag haft till ett bord, en halvmatt vit förg som heter typ Interiör och är från Flügger 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s