sticka en vimpel.

IMG_9148 (kopia) I förra inlägget berättade jag ju att jag stickade en himla massa i helgen som gick. Bland annat påbörjade jag det här!

IMG_9150 (kopia)
Små, små stickade vimplar i finaste puderrosa och dimblå färgen. De ska sitta i babyns vagn när de är helt färdiga ❤

IMG_9151 (kopia)
Det tog en liten stund innan jag fick till en vimpel som var precis så bred som jag ville ha den. Men sedan var det hela busenkelt! Jag använde ullgarn till 3,5 mm stickor och vimpeln stickas med rätstickning.

Sticka en vimpel
Lägg upp tre maskor på stickorna. Sticka dem som vanligt ett varv. I nästa varv ökar du första och sista maskan. Sticka sedan tre varv som vanligt. Fjärde varvet ökar du näst första och näst sista maskan – och så fortsätter du likadant tills du har en vimpel i den storlek du önskar. Jag stickade tills jag hade 27 maskor på stickan.

Om du vill ha en bredare vimpel ökar du oftare än vart fjärde varv, och om du vill ha en smalare vimpel så ökar du helt enkelt mer sällan än vart fjärde varv. När du har alla dina vimplar syr eller trär du på dem på det snöre du vill ha dem i och sätter upp på något fint ställe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s