pepparkakshus och fuskbyggen.

IMG_9464 (kopia) Varje år försöker jag och Sebastian göra ett pepparkakshus. En kan minst sagt kalla dessa försök… personliga. Förra året använde Sebastian till exempel vaniljsocker till kristyren istället för florsocker och resultatet var att hela huset täcktes av en vit, rinnande gegga. Till det såg det ut som att vi tagit en näve godis och kastat på huset (märk väl att nästan allt godis dessutom rann av).

IMG_9466 (kopia)
Pepparkakshuset är snett, vint och lämnar estetiskt mycket att önska även denna gång. Men jag tycker att årets försök blev ganska gulligt ändå. Nästan som att vi redan har barn som hjälpt till, liksom. Kan för övrigt rekommendera pepparkakshusbygge tillsammans, det är nästintill årets roligaste kväll.

Har ni byggt pepparkakshus? Länka i kommentarerna så att jag kan gå in och kika och kanske bli lite inspirerad till nästa konstruktion!

2 reaktioner på ”pepparkakshus och fuskbyggen.

  1. Tycker ni gjort det med bravur! Kan inte ens dekorera vanliga pepparkakor utan att det blir kladdigt och fult och skulle definitivt inte kunna sätta ihop ett helt hus. Superfint!

    1. Tack söta Sandra, vad roligt att du gillade det! 🙂 Det är sannerligen en konst att sätta ihop och dekorera det, och att liksom ens kunna hantera spritsen på ett någorlunda skapligt sätt 😉 Men nu luktar det pepparkaka och hyacint i hela lägenheten och det är så underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s