miljösmarta värmeljus.

Tidigare i höstas läste jag på Husligheter om miljösnälla värmeljus och har sedan dess varit mycket intresserad av investera i detta. Det slängs ju en hel del av dessa små aluminiumkoppar under särskilt våra mörka månader, och tydligen har de dessutom blivit krångligare att återvinna. Men i förra veckan fick jag tillfälle att köpa hem dem och nu vill jag tipsa vidare om dessa smarta små krabater!

IMG_9484 (kopia) IMG_9488 (kopia)
Det är alltså värmeljushållare i glas (istället för aluminium). Du köper ett gäng, så många som du har behov av, sätter i dina ljuskoppar därhemma – och fyller på med refillvärmeljus, helst miljömärkta som är 100 % stearin såklart (stort nej nej till paraffin!). Dessa hittade jag på Clas Ohlsson, som har både glaskoppar och stearin-refill, men jag såg att det även fanns i någon pysselbutik här i Malmö. Obs att detta inte är någon form av reklam – tycker bara att det här var väldigt miljösmart.

IMG_9486 (kopia)
Sen är det bara att elda på! När refilljuset brunnit ut sätter du helt enkelt i en ny stearinklump i glasbehållaren, och vid behov kan du även rengöra den. Med andra ord behöver du inte slänga en massa små metallkoppar varje gång du myst till det bland alla juleljus.

3 reaktioner på ”miljösmarta värmeljus.

  1. Hejsan,
    Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
    Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
    (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
    Mvh, Tove

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s