när får jag känna mig stark?

IMG_6564
I samma stund som jag fick veta att jag var gravid lade jag all form av träning på hyllan – dels för att jag mådde som en överkörd pytonorm i början av graviditeten, och efter ungefär halva graviditeten fick jag foglossning från helvetet. Jag testade att göra gravidyoga en gång men hade så ont att jag lade ner ganska omgående. När jag tänker på det såhär i efterhand så skulle jag kanske ha gett det fler chanser.

Nu längtar jag efter att få känna mig stark. Jag känner mig helt fysiskt återhämtad från graviditeten och vill inget hellre än att sträcka ut kroppen i stärkande yogaövningar, eller att få ta ut mig helt under ett svettigt step-pass. Alstra lite energi. Att det bara är sju veckor sedan jag födde barn känns för mig helt främmande. Men jag är rädd för att sätta igång. Jag är rädd att skada kroppen genom att göra fel övningar för tidigt. När jag googlar verkar nämligen sju veckor inte vara särskilt mycket i post-förlossningsvärlden.

Hur vet en vad som är för mycket? Hur vet en vad en kan och inte kan göra, bör och inte bör göra? Vad har ni som läser och som har fött barn för råd?

2 reaktioner på ”när får jag känna mig stark?

  1. Jag började min träning sex veckor efter Algot föddes. Började med privatlektion i pilates (obligatoriskt för att gå på deras pass) och är så jälla tacksam över pilates. Världens bästa träning – inte minst efter en graviditet. Jag kände mig också tillbaka ganska snabbt. Jag var en snackis på pilatesstället eftersom jag var där så tidigt efter förlossning. Men när jag slutade amma gick jag in i en tjock vägg. Sov inte och helt plötsligt kände jag mig sjukt sliten. Långt värre än veckorna efter förlossningen. Vilket var en chock och ganska oväntat för mig. Ingen aning om du ammar men dom hormonerna ger en rejäl skjus i energi och välmående. Jag ångrar inte att jag började träna så tidigt men jag ångrar att jag gjorde så mkt olika saker samtidigt. Jag började även på flera olika mammagrupp-träningar. Hade jag gjort om det hade jag hållt mig till pilates, och sedan byggt på med styrketräning/kondition allt eftersom. Rivstart är inget att rekommendera, tycker jag. Men som sagt älskar älskar älskar pilates! Det ÄR skönt att komma igång och bygga upp. Kram!!!

    1. Bra tips, jag tror det är lätt att bara vilja allt på en gång, har också en tendens att landa där 🙂 nu under ledigheten får jag verkligen påminna mig själv om att vila också! Vart gick du på pilates? Tror det är en bra grej att börja med, plus har alltid velat testa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s