två recept i ett – vegetarisk hamburgare och picklad rödlök.

Förra veckan var jag oproportionerligt glad över något så enkelt som att jag picklat egen rödlök. Älskar känslan av att ha gjort något eget. Inte nog med att jag åt det på smörgåsen tillsammans med pepparrots-färskost varje dag, jag gjorde det egentligen som tillbehör till världens godaste och enklaste vegetariska hamburgare.

IMG_9836 (kopia)Det är alltså babyspenat, stekta aubergineskivor, stekt halloumi och fetaoströra i ett hamburgerbröd, och så picklad rödlök som gör hamburgaren till en smärre sensation för både smaklökar och ögon.

IMG_9837 (kopia)
Det är hur enkelt som helst att göra! Det här är en klassisk 1-2-3- inläggning:

Skala och skiva 2 rödlökar i tunna skivor och lägg i en väl rengjord glasburk. Koka upp 1 dl ättikssprit (12%) tillsammans med 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Häll den varma lagen över rödlöken, rör om och förslut burken. När löken svalnat är den färdig, men vänta gärna ett dygn med att äta den. Rör om då och då så att all lök hamnar i lagen. Håller i cirka 2 veckor i kylskåp. Ät till allt och uppmana gärna alla runtomkring att göra detsamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s