ett styck spjälskydd.

Hej alla söndagsmänniskor!

Jag tittar in här supersnabbt idag (mellan söndagsmys med svärföräldrarna) för att visa upp spjälskyddet som äntligen blev färdigt i veckan. Jag började ju egentligen sy på det redan i oktober med mina föräldrars symaskin men den började ju brinna innan jag ens hunnit sicksack hela! Men nu har jag äntligen köpt mig en egen symaskin (har ju velat ha i evigheter) och kunde avsluta skapelsen. Jag är så himla nöjd, mest eftersom jag inte sytt sedan syslöjden i högstadiet. Tänk så mycket en minns ändå.

IMG_9859 (kopia)
Om någon vill göra liknande så är det busenkelt. Ledsen att det inte finns fler beskrivande bilder, när jag påbörjade detta var jag höggravid och hade fullt upp med att försöka kräla runt på golvet för att mäta och nåla utan att göra mig själv illa = inte en tanke på att fota. Hoppas att ni förstår hur jag menar ändå!

→ Måtta upp tyget kring fyllningen, exempelvis skumgummi. Jag fuskade och använde ett billigt, enkelt spjälskydd från IKEA som stoppning. Gör tyget liksom dubbelt så att du viker tyget över fyllningen och markerar hur stor bit du behöver. Glöm inte marginal för sömsmån!

→ Sicksacka kring alla kanter så att det inte trådar sig.

→ Vik tyget så som det ska sys ihop, med avigsidan utåt och markera vart sömmen ska gå. Nåla så att det håller sig på plats.

→ Fortfarande med avigsidan utåt syr du ihop hela långsidan med raksöm. Kortsidorna lämnas öppna.

→ Trä igenom din fyllning. Rätta till tyget så att det sitter bra.

→ Sy igen kortsidorna på ett sätt som passar dig. Kanske vill du att tyget ska vara avtagbart, och i så fall kanske du gör en lösning med knappar. Jag vek tyget fint och sydde ihop med raksöm.

→ Sätt skyddet i spjälsängen och måtta nu ut med nålar vart det ska knytas fast i spjälorna. Jag valde 6 olika ställen.

→ Mät ut sex lika långa tygremsor, kom även här ihåg sömsmån. Vik ihop fint på längden och sy ihop med raksöm. Jag vek liksom in båda sidorna mot mitten, och vek sedan ihop alltsammans. Det blev både fint och stabilt!

→ Sy fast ”flärparna” på de markerade ställena. Ner med skyddet i spjälsängen och knyt fast.

Voilá! Sovplatsen blir så ombonad och fin för bebisen, hade gärna krupit ner själv.

2 reaktioner på ”ett styck spjälskydd.

  1. Tycker skyddet blev hur fint som helst! Är så rackarns dålig på att sy så jag tror inte jag hade kunnat greja det själv faktiskt men blev ändå sugen på att försöka 🙂 Har ju ett tag på mig att öva 😉

    1. Tusen tack! Jag är som sagt sjukt impad av min egen förmåga, jag var riktigt dålig på syslöjden (sambon fick faktiskt hjälpa mig att trä maskinen nu, haha). Men det var en riktigt enkel grej att sy, rekommenderas som lite light-övning om du får lust 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s