astrids sagovärld.

Välkommen in i barnkammaren! Den är inte riktigt färdig, men jag har längtat så länge efter att få visa er nu när (lek)saker börjar falla på plats. Och blir det någonsin färdigt? Vi tar en liten rundtur och kikar på det som är just nu, vilket är en rumshalva.

IMG_0161 (kopia)
Astrids rum är det första en ser när en kliver in genom dörren till lägenheten. Det är ett litet ljust rum som passar perfekt som barnkammare. I det söta fönstret hänger spetsgardinerna som hängde i vårt förra sovrumsfönster, en vimpel av gammalt notpapper som jag knåpade ihop för flera år sedan. På fönsterkarmen står just nu ett gäng klossar, en spegel och en rund lampa som jag ska DIY:a skiten ur snart. Framför fönstret, och alldeles bredvid spjälsängen som inte syns i bild, står fåtöljen som är till för nattningar, nattröstningar och sagor. Just nu ligger en fårfäll på golvet men den kommer snart att bytas ut mot en mysig lekmatta.

IMG_0166 (kopia)
Bo i lägenhet = hitta nya användningsområden för gamla saker. Precis innanför barnkammardörren står min mormors gamla brudkista och förvarar gästsängkläder. Den har gjorts mjukare med hjälp av en gammal filt och en ny filt och lite gosedjur. Ovanför hänger pompoms, en origamigirland och gulligaste hängselbyxorna någonsin (som hon vuxit ur). Bredvid skymtar ni bokhyllan som är formad som ett litet hus.

IMG_0163 (kopia)
Ovanför brudkistan hänger vår gamla stringhylla och förvarar diverse roliga saker – nya och gamla böcker, nappar, ännu mer klossar, fina bebisbodies och en rivig tiger på hjul som Sebastians jobb gav Astrid i välkommen-till-världen-present.

IMG_0169 (kopia)
Jag vill att barnrummet ska vara ett virrvarr av roliga och spännande saker, osymmetriskt och busigt. Gärna med hjälp av spännande tavlor och bilder. Snett ovanför bokhyllan hänger en sagolik print från ”Alice i Spegellandet”, och så finns det en liten hög med tavlor som inväntar upphängning. Det ingår i nästa del av barnkammarprojektet, vilket är att få ordning på den andra halvan av rummet.

Det som återstår att göra är att:
– pyssla ihop och sätta upp en sänghimmel
– förbättra vår förvaring så att vi kan ställa Astrids badbalja i vår hallgarderob (just nu står den på en byrå i hennes rum)
– lägga in en lekmatta
– sätta upp ännu fler tavlor
– ordna fler elluttag och gömma sladdarna på ett snyggt sätt

En reaktion på ”astrids sagovärld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s