söndagsmat, knäckebröd och lifehacks.

IMG_0193 (kopia)
Söndagar är våra handlingsdagar, och det bästa tycker jag är att vara pyttelite hungrig – då är inspirationen som bäst. Jag köpte med mig chevré hem och åt med solrosfrön på lunchsmörgåsarna samtidigt som jag läste ett nummer av Mama.

Lifehack: färdig chevré med honung, så att en slipper honungskladdet, finns att köpa och smakar amazing!

IMG_0197 (kopia)
Jag har varit så ofantligt hängig på sistone och tror att det beror på järnbrist. Så jag köpte helt sonika hem en burk järntabletter.

Lifehack: skölj ner järntabletterna med ett glas juice. C-vitamin gör att kroppen lättare tar upp järnet, medan mjölkprodukter försvårar processen.

IMG_0200 (kopia)
Eftersom jag hade alla ingredienserna till knäckebröd hemma så slängde jag ihop en sats (bokstavligt talat eftersom det är så fasligt enkelt att göra). Blanda 2 dl majsmjöl, 1 dl solrosfrön, 0,5 dl sesamfrön, 0,5 dl chiafrön,  0,5 dl rapsolja och 0,5 tsk salt. Blanda ner 2 dl kokande vatten, platta ut på en plåt med bakplåtspapper och skjuts in i varmluft 150 grader i cirka 60 minuter.

Lifehack: lägg ett bakplåtspapper över smeten när den ska plattas ut och kavla. Knäckebrödet blir platt och jämnt och du slipper kladd.

IMG_0202 (kopia)
Till sist så kände vi för att lyxa till det eftersom vi var så lata och hängiga allihopa. Då beställde vi hemkörning av tacos med pulled pork, picklad rödlök och fetaost.

Lifehack: Amen hungrig.se. Hemkörning från riktigt bra matställen, bäst när en tröttnat på det som ligger i närheten och har en bebis som kör slut på en.

En reaktion på ”söndagsmat, knäckebröd och lifehacks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s