so you went to sweden to meet Ingmar Bergman but he wasn’t there

Vi avslutar veckan med en snodd rubrik från way back when (om ni minns så firar jag som bloggare tio år i år och firar med att återanvända några gamla rubriker). Den här gången slumpade jag fram ett datum: vi landade på 7 september 2009. Då skrev jag ett inlägg där jag skrivit om mina dittills bästa biominnen.  Rubriken är ju ganska intetsägande egentligen, från en tid när SEO var ett helt främmande begrepp för mig uppenbarligen. Men om vi säger att vi went to Sweden, och om Ingmar Bergman inte var där för att han var, säg, föräldraledig med en fyramånders bebis?

IMG_0211 (kopia)
Här är jag och Astrid. Jag är föräldraledig med henne en vecka till innan jag tar ett jobbuppehåll på fem månader. Mitt hjärta går typ sönder när jag tänker på det, inte är jag redo att lämna mitt lilla sagogryn så många timmar varje dag! Men av olika anledningar som jag inte behöver gå in på närmre (om ni inte vill höra förstås) så passade det vår familj bättre att jag jobbar nu över sommaren. Vad är då reaktionerna på detta? Oj, vad tidigt du ska börja jobba, ska du redan… ? Det har gått så långt att jag faktiskt knappt vågar säga att jag ska börja jobba i maj eftersom reaktionerna är så… ifrågasättande.

IMG_0208 (kopia)
Men om vi tittar på Sebastian då. Vad häftigt det är att du ska gå på pappaledigt så tidigt, säger folk*. Det är himla häftigt med pappor som ska vara lediga med sina små bebisar. Men mammor som börjar jobba tidigare, oavsett anledning, ska gärna skambeläggas lite. Går bra mammor verkligen tillbaka till sina jobb så tidigt? Men då undrar jag istället – varför skulle det inte vara lika häftigt med en mamma som klarar av att vara borta från sin lilla bebis för att jobba? Alla familjer har olika behov, olika sanningar. Ge oss istället cred för att vi hela tiden försöker göra det som är bäst för oss själva och för vår familj, oavsett om vi är mammor eller pappor.

*det ska observeras att det inte är samma folk som är ifrågasättande mot mig respektive tycker att Sebastian är häftig. De olika reaktionerna är dock lika intressanta för det. 

4 reaktioner på ”so you went to sweden to meet Ingmar Bergman but he wasn’t there

  1. HÅLLER MED!! Jag blev galen när Anton typ fick….beröm för att han skulle vara pappaledig. Medan under min tid som förÄldrarledig så ryckte folk mest på axlarna? Men alltså, som jag sa till en annan vän som också började jobba tidigt (så att säga) så var stolt över att Astrid har en mamma som vågar och en pappa som vill! Puss och vill gärna höra mer om jobbet såklart!

  2. Jag tycker verkligen att det är konstigt att en ska behöva höra den typen av uttalanden och att de skiljer sig åt beroende på om det är mamman eller pappan som är hemma. Tänker att det väl bara är att lita på att ni som föräldrar gör det som är bäst för er familj.

    1. Det finns aldrig så mycket åsikter som när en är gravid eller har fått barn. Men man kan inte göra alla nöjda och folk måste lita på att man gör sitt bästa hela tiden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s