fredagskarameller.

Jag får ständigt så mycket grym inspiration, idéer och kunskap genom bloggar och andra platser på internet. Dock har jag varit himla dålig på att spara ner allt – ofta tar jag en skärmdump med mobilen för att minnas men går sedan aldrig tillbaka till den. På Bloglovin finns en spara-funktion som jag verkligen vill bli bättre på att använda, och för att bli duktigare på det och för att minnas vad jag hittar för fint så startar jag nu en ny månadstradition. Sista fredagen varje månad samlar jag några länkar i ett inlägg med roliga, inspirerande, vackra eller tänkvärda saker som jag hittat under månaden. Jag hoppas att ni också kommer kunna hitta nya favoriter eller roliga saker genom dessa inlägg. Alla dessa länksamlingar kan ni hitta under kategorin ”Länkkärlek”.

c4e19de74ae265762f36eb6a0f4c7692_980x0_c_85_s_v4
Bild från Atilio

Odlingsskola med Atilio
Sandra är inte bara helt grym när det kommer till pyssel och DIY, hon har också en alldeles utomordentlig odlingsskola som hjälper mig igenom vårens sådder. Enkelt och lättförståeligt för den som är helt grön (hehe) och dessutom påminner den mig i god tid om när och vad jag ska ordna med grödorna. Tack för det! Scrolla ner i länken för att komma till alla de befintliga inläggen i odlingsskolan.

Copenhagen Secondhand Bazar
Sista söndagen i maj är det secondhand-shopping i Köpenhamn med livejazz i vårsolen. Yes please!

20228766542_4221a9d850_k-684x1024.jpg
Bild från A cup of coffee

A cup of coffee
Frukost är mitt bästa mål på dagen egentligen, men oftast slarvar jag så fasligt med den på grund av tidsbrist, trötthet, bråttom eller otålig Astrid. Det blir väl ingen bättre reda med dem nu när jag börjar jobba och pendla tre timmar om dagen, men fina frukostbloggen A cup of coffee kan nog peppa mig till att ändå anstränga mig lite mer.

Bakat ägg
På tal om frukost – i veckan tipsade Sandra Beijer om en så himla spännande grej, nämligen bakat ägg! Så oförskämt enkelt. Inte för att det är svårt att koka ägg, men spännande med ett enkelt recept på en ny variant. Det ska jag testa till helgfrukosten!

Presentask12
Bild från Ennui

DIY- stafett
Förra året kom det helt fantastiska initiativet Monthly Makers, skapat av en massa grymma bloggerskor, som inspirerar till eget skapande, kreativitet och att tänka utanför boxen. På DIY- temat har nu Bonjour Blogs skapat en bloggserie med fiffiga DIY-tips som en kanske inte ens själv tänkte på att göra. Jag följer med stort intresse! Första inlägget hittar du hos Ennui och handlar om hur du snyggar till förvaringen därhemma billigt och enkelt.

Har ni hittat något extra bra på sistone? 

 

 

3 reaktioner på ”fredagskarameller.

  1. Men åh, tack för de fina orden och länken till odlingsskolan 🙂 Och tack för tipset om a cup of coffee, prick vad jag ville grotta ner mig i just nu känner jag! Hoppas att du får en riktigt fin fredag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s