knäckiga chocolate chip cookies, eller botmedel mot vilken tråkig dag som helst.

chocolate_cookielov Förra veckan blev jag så exploderande sugen på nybakade chocolate chip cookies. Inte vilka som helst heller, utan från ett recept som min mamma har fört vidare till mig. Jag visste att jag hade det nedskrivet någonstans, så med en mammig Astrid på höften rotade jag i lådor och skåp tills jag hittade det! Detta är det utan tvekan bästa receptet jag vet på dessa kakor, de blir liksom lite småsega och knäckiga. Svärmors betyg var ”bland de godaste kakor jag ätit”, så nu får ni skylla er själva om ni inte testar.

chocolate_cookie2lov
Knäckiga chocolate chip cookies
ca 20 st

200 g smör
2 dl farinsocker
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
200 g hackad choklad
100 g hackade hasselnötter (jag uteslöt dessa denna gång pga allergiska fikagäster)

– Sätt ugnen på 200 grader.
– Knip ihop smör och socker så att det blir mjuk och vispa sedan ihop med elvisp.
– Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Jag tycker att det är enklast att arbeta ihop allting med händerna.
– Klicka ut bollar med ungefär 1-2 msk kakdeg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter och låt sedan svalna något innan du hugger in (så att de inte faller ihop). Mys ihop med ett glas kall mjölk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s