en lördag illustrerad av parker.

”Kan jag skippa strumpbyxorna idag tro?” frågade jag igår morse när mina föräldrar kom och vi skulle ut på stan. Lite nervöst klev jag barfota i skorna – men ganska så fort åkte även dagens kofta av. Såhär avnjöt vi sedan denna underbara lördag.

IMG_0243 (kopia)
Genom Slottsparken och Kungsparken strosade vi för att komma in till stan. Astrid somnade som en stock i vagnen och vi andra oohade och aahade över all grönska. Jag glänste med mina nyvunna kunskaper inom trädgårdsvärlden (oundvikligt när en liksom  jobbar med det).

IMG_0256 (kopia)
När Astrid vaknade fick hon sitta i sin sele med sin nya solhatt. Hon tyckte att det var så roligt att få se sig om, men ganska snart blev hon varm och fick hänga i vagnen igen. Läxa för förstagångsföräldrar: när det är varmt, sol och barnet ska åka sele – välj långärmad body och inte en kofta.

IMG_0260 (kopia)  IMG_0267 (kopia)
Efter en thai- och mjölkersättningslunch gick vi vidare till underbara Pildammsparken, som min pappa länge har velat besöka. Åh min skapare vad jag avgudar denna grönska! Här beundrade vi magnoliaträd och jag berättade lite om resterna från Baltiska Utställningen från 1914. Vi pausade lite och lät Astrid sova under trädkronorna medan jag letade mig in mellan bokträden. Kände en sådan total lycka och avslappning när jag kände doften av solvarm skog (även om det nu var en liten dunge jag var i).

IMG_0259 (kopia)
Sist gick vi genom Rönneholmsparken för att komma hem. Dessa tulpaner möter du egentligen när du kliver in i Pildammsparken, men eftersom kameran inte fångade Rönneholmsparken denna gång, så får denna bild illustrera denna visit. Det var liksom mer en genomgång, mot Regementsgatan och in i en liten blomsterbutik.

IMG_0277 (kopia)
Hem traskade vi ett knippe vårblomster och mycket solsken rikare. Efter denna mastodontpromenad myste vi resten av kvällen med en varm nakenbebis, åt glass och hängde på balkongen (utan nakenbebis).

Kan inte beskriva hur mycket jag älskar att det är sol, vår och grönt just nu, det är som att jag fått livet tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s