sommarmysterier.

Mina vardagskvällar just nu är inte så spännande. Jag kommer hem, matar Astrid, äter själv och leker med Astrid någon timme innan hon ska sova. Varannan kväll nattar jag, varannan Sebastian. Mina nattnings-fria kvällar ägnas just nu åt det här ↓
Alla Maria Lang-filmer på Netflix!

maria_lang
Bilder från Svensk Filmindustri

Ok, det finns säkert äldre filmatiseringar, men de här gjordes för ett par år sedan med Tuva Novotny som deckarhjältinna. Filmerna utspelar sig på 50-talet och är sådär mysrysigt spännande, med underbara retrokläder och miljöer. Är så kär i rummet på mellanbilden! Och även om böckerna, som filmerna är baserade på, är skrivna på 50-talet så känns såväl skildringar och persongalleri lite före sin tid va gäller exmpelvis kvinnorollen. Det gör dem extra intressanta tycker jag. 

Jag vet inte varför, men jag älskar den här typen av retrodeckare under sommartid. Håller just på att avsluta en Poirot-bok och sitter nu och funderar på om jag ska klicka hem en hög Maria Lang-deckare från Tradera. Eller så borde jag vidga mina vyer.
Vad läser ni i sommar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s