att inte kunna läsa.

Jag har sommarlov! Nu har jag semester i två hela veckor, och förutom att åka till Norrland, bada i massor och gå på loppis så vill jag läsa en hel massa. Det sistnämnda är något som jag länge haft höga ambitioner kring. Jag pendlar ju långa sträckor varje dag och tänker jämt och ständigt att jag ska ha massvis med tid att läsa allt det som jag inte hinner hemma. Jag har ju alltid älskat att läsa, och böcker har blivit som en del av min identitet.

IMG_9102 (kopia)Det är bara ett problem: så fort jag sätter mig med näsan i en bok så blir jag så fruktansvärt sömnig. Alltså nästan som att det dammat upp sömnpulver i näsan på mig. Ögonen blir tyngre och tyngre för varje ord jag läser, och till sist kan jag inte fokusera på något annat än den sköna sömnighet jag känner. Jag får helt sonika lägga ner min bok och ta en lur istället.

StringhyllaÄr det någon annan som upplever samma? Har ni några tips på hur en undviker att bli så otroligt trött av att läsa? Jag vill gärna kunna läsa fina dramer med lågt tempo, men dessa har blivit värsta sortens sömnpiller. Det är otroligt frustrerande. Jag har börjat fundera på om jag är typ kroniskt trött. Det är så väldigt sällan jag känner mig riktigt pigg och energisk. Kanske är det där skon klämmer. Är jag då nödgad att ta mig igenom småbarnsåren med knapphändig läsning och ljudböcker?

Med vänlig hälsning,
En som undrar

2 reaktioner på ”att inte kunna läsa.

  1. Jag undrar också!! Blir så vansinnigt trött av att läsa – inte minst när jag sitter i ett gungande tåg. Tror det tyvärr är en biverkning av intensiva barnlivet. Men om du kommer på något knep – please let me know! Hurra för semester förresten! Välförtjänt!

    1. Åh det är SÅ frustrerande, särskilt om en verkligen älskat att läsa förut. Succé idag dock när jag fick ensamtid i lägenheten och satt på balkongen – annars tar jag mig fram två sidor åt gången ungefär 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s