bra just nu – augusti.

Jag älskar när bloggare gör månadslistor där de listar månadens grejer och vill gärna försöka hoppa på den traditionen jag också. Så här kommer en liten sammanställning av saker som jag funderar på och gillar just nu.

Inredning
IMG_7557-1024x683
Bild från Lovely Life

Det stressar mig ibland att inget av våra rum någonsin blir färdigt. Nej, ett hem blir väl aldrig färdigt men i våra rum står tavlor fortfarande på golvet och fällstolar i plast kring köksbordet. Men nu har vi ju gjort sovrummet till något slags projekt i och med målningen, och jag letar därför såväl inspiration som möbler. På önskelistan står bland annat en arbetsplats med ett String-skrivbord i ena hörnet, lite som Volang-Linda gjort ovan med Elfa-hyllor.

Kläder
förstalångg6a-CF108663
Bild på Johanna Bradford från Bonjour Vintage

Jag erkänner mig skyldig – jag har fått tokdille på kimonos. Som morgonplagg, mysigt hemmaplagg och som jobbplagg. Just nu letar jag efter THE kimonon och undrar vart alla hittar sina fina?

TV-serie
Mary-and-Matthew-Crawley-Wedding-downton-abbey-32428314-3000-2000-e1350522787771
Ä N T L I G E N ligger Downton Abbey säsong 6 på Netflix, sista säsongen som jag inte sett än. Kan ju säga som så, att det blir inte svårt att veta vart jag befinner mig de kommande vardagskvällarna. Vad är det förresten, att en alltid måste inhalera TV-serier med alla avsnitt på en gång? De tar ju slut så mycket fortare då.

Detalj
bug-e1455639321516-595x595
Bild från Boligheter

I hemmet lamplös är vi just nu på jakt efter någon slags sänglampor, så att en faktiskt kan ligga i sängen och läsa. Jag är lite extra förtjust i klotformade bordslampor i vitt glas, som de här från Pholc.

Pyssel
1439918373146
Bildkollage med Emma von Brömssen från Ida Gerdemark

Målning har aldrig riktigt legat mig för, och jag har aldrig heller gett det en chans. Men för några veckor sedan blev jag väldigt sugen på att prova på akvarellmålning. Jag tänker dessutom, att om det blir bra kan det vara fint att sätta upp härhemma. Min jakt på tavlor och prints att sätta upp är ju ständig, så hur kul hade det inte varit att få något personligt och alldeles unikt? Den här gången ska jag verkligen ge mig själv tid och utrymme att testa olika sätt att arbeta med färgen och tekniken innan jag förkastar det hela. Nu ska bara den där tiden infinna sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s