en namngivning i ett vardagsrum.

I lördags hade vi alltså en liten namngivning för Astrid hemma i vårt vardagsrum – inget större ståhej, utan bara precis för närmsta familjen. Det var mycket att stå i och många gäster att prata med och därför blev kameran helt bortglömd. Tack och lov tog våra släktingar ett helt gäng bilder som jag ska be att få som minne av dagen. Och det var en väldigt fin dag, kanske främst för att den var helt utan pretentioner. Jag har aldrig varit på namngivning förut så jag hade inget att jämföra med.

IMG_0743 (kopia)  IMG_0747 (kopia)
Vår lilla Astrid Greta Katarina fick så mycket fina saker, som hon både kan använda nu och senare i livet. Jag ska inte räkna upp allt, och allt visas inte heller på bilderna, men vi är så tacksamma för alla fina gåvor och för den fina och kärleksfulla stämningen som var hemma hos oss i lördags

IMG_0750 (kopia)

IMG_0751 (kopia)

För dig som är intresserad av namngivning, men som liksom jag aldrig varit på någon, så fick jag mycket inspiration till utformningen härifrån. Men det bästa är ju att det är fritt fram att utforma som en vill! Vi läste till exempel upp vad Astrids alla namn betyder och varför hon fick dem, läste upp föräldralöften och läste en dikt. Vi hade också köpt små lappar i fina färger där alla fick skriva några ord eller rita en bild till lilltjejen, vad som kändes bäst. Dem tänkte vi lägga i en tavelram och om några år, när Astrid förstår mer, så ska vi tillsammans läsa dessa lappar.

2 reaktioner på ”en namngivning i ett vardagsrum.

  1. Ser ut som att hon fick en himla massa fina saker! Vi ska ha dop för Elton om drygt två månader och med vår absolut nämsta familj kommer vi upp i nästan 50 gäster om en räknar barnen ;(( Vi kommer göra det superenkelt och bjuda på korv med bröd + beställd tårta men jag blir ändå lite stressad över att jag typ inte vill pynta lokalen men samtidigt vill pynta för att det ska kännas trevligt. Har ingen ambition alls pga vågar inte ge mig på massa DIY-projekt nu men samtidigt VILL jag ju det egentligen 😛

    1. Jösses! Ja vi blev nästan 25 personer som trängdes i vårt vardagsrum, det var ungefär vad jag orkade 🙂 Ville verkligen bara ha något väldigt enkelt och symboliskt. Jag slängde ihop världens enklaste smörgåstårtor och beställde fikatårtor, och så satte vi upp lite pompoms, vimplar och ballonger (obs allt färdigköpt, inget pyssel ;)) Blev hur mysigt som helst och väldigt uppskattat i sin enkelhet! Jag känner så igen stressen och tankarna, det var lite så att vi inte orkade namngivning förrän nu :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s