sticka en bedårande hjälmmössa.

Det har varit tyst härifrån en vecka. Ibland behövs små pauser, och i en jobb- och bebiskarusell som ibland snurrar lite för snabbt är det svårt att finna både tid och inspiration. Men nu är jag på banan, och allt känns lite bättre eftersom jag numera har en liten arbetsplats hemma! Den ska jag visa en annan dag. Nu tänkte jag däremot visa något som jag velat visa länge: en hjälmmössa som jag stickade till Astrid i vintras och som jag nu inför hösten äntligen lyckats slutföra!

hjälmmössa Stickning är mitt weapon of choice när det kommer till handarbete, så i vintras satt jag och följde en helt fenomenalt enkel stickningsbeskrivning för en hjälmmössa under Astrids många sovpass. Hjälmmössor är något av det gulligaste jag vet på en bebis, nämligen. Eftersom jag hade lite svårt att bedöma vilken storlek det blev av x antal maskor så råkade jag göra den lite för stor just då. Istället passar den precis lagom till Astrid just nu, vilket är ännu bättre!

hjalmmossa
Här är beskrivningen för dig som vill ha något lagom enkelt att göra med händerna. Jag hade 38 maskor och 38 varv, och storlek 3 1/2 i garn och stickor. Det passar min 9-månaders perfekt. Jag försökte ta en bild på Astrid med mössan på för övrigt, men hon tyckte att det var för varmt, blev arg och slet av den. Frågor på det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s