länkkärlek september.

Dags för månadens omgång länkkärlek! Ibland känns det som att jag bara går runt hos samma bloggare och tipsar om samma sidor – många av de jag troget följer skriver ju så ofta bra saker. Men jag försöker variera mig och har på senaste tiden fått ett Bloglovin’-flöde som är fyllt av både nya och gamla vänner. Här kommer september månads guldkorn!

kontor__kristin__lagerqvist-8731
Bild från Krickelin och Johanna Bradford

Ett vackrare hem
Bloggarna Kristin Lagerqvist (Krickelin) och Johanna Bradford har gjort en inredningsserie som heter Ett vackrare hem. Jag blev särskilt inspirerad av senaste avsnittet som handlar om att ordna till arbetsplatsen. Vi har ju precis satt upp ett skrivbord, och eftersom vårt hem är allmänt kaos just nu, liksom min inspiration och lust som ligger lite i träda, behövde jag verkligen den här energikicken. Och vilken skillnad det är på att få inspirationen levererad i form av rörlig bild.

Bloggvärldens rosa moln
Bloggkommentatorerna lyfte en fråga som väckte tankar hos mig: om hur tillrättalagt och homogent det är i bloggvärlden just nu. Många stora bloggar har liksom morphat över och blivit någon slags variant av magasin. Jag håller med till stor del, och känner också hur tillrättalagt mitt eget bloggande varit. Här hemma är det till exempel verkligen inte tillrättalagt på något vis just nu, vilket nästan gör mig gråtfärdig (vi snackar ofärdiga renoveringar och bråte längs väggarna…). Därför vill jag under denna punkt lyfta två bloggfavoriter som jag tycker har en så bra blandning av fint och inspirerande, samtidigt som de skriver om hjärtliga och ärliga saker på ett sätt som är väldigt skönt och som får mig att känna att mina känslor och tankar är… normala. Så tack till Midis-Christin och Atilio-Sandra för att ni ger mig både en släng skönhet och en släng verklighet.

668e9b83cc54a601333a60e6ae9bc75c_980x0_c_85_s_v4
Bild från Sandra Beijer

Menskoppen
Jag köpte en menskopp för en herrans massa år sedan, långt innan jag var gravid och födde barn. Den förblev oanvänd efter några halvhjärtade försök. Men nu är det flera som skriver  om den, och jag gillar ju hela grejen med den i teorin. Så efter att ha läst Sandras inlägg om den så tog jag beslut om att det nog får bli ett nytt försök nu.

Läskigt på bilfärden
Den senaste veckan har jag bilpendlat till jobbet i sällskap med Creepypodden. Ok, det ska erkännas att jag i det snaraste sträcklyssnat något besatt, och har till och med suttit kvar i bilen på parkeringen när jag kommit hem för att kunna lyssna färdigt. För dig som liksom jag älskar när det är lite rysligt så rekommenderar jag verkligen den här podden! Med vänlig hälsning från en som inte är poddlyssnare egentligen.

2 reaktioner på ”länkkärlek september.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s