nr 13: 13 hemligheter.

Jag har inte haft möjlighet att vara med i Emmas decemberutmaning under de senaste dagarna eftersom jag haft tankarna på något helt annat – vad ska jag berätta om ett par dagar. Men vi går vidare med utmaning nr 13 som om ingenting hade hänt. Här kan du läsa om utmaningarna och om hur du deltar. 

IMG_5286 copy
nr 13: 13 hemligheter som ni inte vet om mig

1. I gymnasiet skickade jag in ett sångprov till TV3 och blev sedan kallad till audition i ett program där en massa tjejer tävlade om huvudrollen i Romeo och Julia. Jag åkte dock aldrig dit.

2. Jag är med i den inledande festscenen av Gentlemen and Gangsters, där man ser mig stå sporta 70-talsmoves bakom Sverrir Gudnasson.

3. Jag är superbra på att ta bort fläckar från saker och har till och med lyckats få bort rödvin från ett par ljusa byxor en gång! Anledningen till detta är en kombination av att jag är mästare på att spilla på mig själv och att jag tycker att fläckar är störande.

4. När jag 4 år (tror jag) ramlade jag baklänges ned från toppen av en lång och brant trappa. Jag har fortfarande svaga minnesbilder från den händelsen, som jag lyckligtvis undkom med enbart några skrapsår.

5. För 2 år sedan var jag och Sebastian kattägare i en vecka åt en katt som hette Skomakaren. Av olika anledningar så fick hon tyvärr flytta till en annan familj.

6. Jag har tävlat i Vem vet mest 2 gånger – ena gången åkte jag ut i andra tävlingsakten på en jättestörig fråga, andra gången åkte jag ut redan i första omgången eftersom frågorna var för svåra.

7. När jag var tonåring hade jag en kortare hippieperiod då jag bland annat funderade mycket på existensiella frågor och läste allt om new age. Under den här perioden ville jag helst av allt jobba med naturmedicin.

8. Jag vägrar att slänga eller skänka böcker. Böcker som inte får plats i vår bokhylla står helt sonika och väntar på mer plats i källaren eftersom jag tycker att det känns som ett helgebrott att göra mig av med dem. De blir därför ett slags livsdokument för olika perioder i mitt liv. Lite coolt ändå.

9. När jag var 18 år var jag hemma på besök hos min favoritförfattare Margit Sandemo. Det var en enormt fin upplevelse som jag alltid kommer att bära med mig.

10. Jag har tvingat mig igenom flera Haruki Murakami-böcker och vill verkligen gilla dem – men jag förstår bara inte grejen.

11. Jag är livrädd för spindlar. Rädslan har mildrats något med åren men i tonåren var det riktigt illa. Försökte då lösa problemet genom att sluta en pakt med dem – om de höll sig undan från mitt rum så skulle jag låta dem vara. Ni kan ju tänka er hur bra det gick. Detta är nog för övrigt den historia om mig som Sebastian som han tycker är allra roligast.

12. Jag tycker att det är frustrerande med människor som inte svarar när någon ringer från dolt nummer. Om jag missar ett samtal från dolt nummer känns det på något sätt som att jag gått miste om typ en miljonvinst eller något.

13. Under det sista året som jag bodde i Lund hade jag och mina närmsta vänner en helt egen soffgrupp på vårt stammiscafé. Vi hängde där flera dagar i veckan, och ägaren reserverade alltså soffan åt oss på helt egen hand de dagar som han visste att vi brukade komma – i sann Vänner-anda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s