Mina bästa tips för bröllopsplaneringen

IMG_1512
Med 40 dagar kvar till bröllop är pendlar känslorna mellan att ha allt under kontroll och stresspanik. Den senare känslan uppstår oftast i samband med att jag bläddrar i en ”inspirerande” bröllopstidning. Jag går från att tycka att allt kommer bli fint och bra, att det är lagom mycket pyssel och precis så avslappnat som jag vill, till att drabbas av en stark känsla av otillräcklighet. Borde jag boka Malmö Symfoniorkester till vigseln?Beställa en konfettibomb, rökkanon och en fläkt till fotograferingen? Till slut måste jag ändå påminna mig om att det blir en helt fantastisk dag även om floristen inte får färgskalan på buketten rätt (en just nu närvarande oro hos mig). Här kommer några reflektioner och tips från en som är i sluttampen av sin bröllopsplanering.

IMG_0420 (kopia)
Börja i tid
Tid, ja. För oss har det varit hela nyckeln. Vi har gjort allt vi kunnat utspritt under drygt ett år. Det gör att vi nu, med drygt fem veckor kvar, inte behöver panikplanera och fixa varenda kväll. Festprogrammet började jag med i januari, ringen beställde vi i samma veva. Det är oerhört skönt nu.

Bestäm ett tema
Att bestämma ett färgtema och ett huvudsakligt tema för bröllopet har varit oerhört hjälpsamt. Det är lättare att sålla bland idéer och ta beslut om exempelvis dekorationer om man har något att vägledas av.

Inspireras lagom mycket
Leta massvis av inspiration i början av planeringen och samla på dig en arsenal av idéer till ditt bröllop, och välj ut vad du vill ha – därefter lägger du inspirationsletandet lite åt sidan. Att överrösa sig själv för en massa nya influenser i slutet av planeringen är oerhört stressande.

Ladda ner en app
Jag har försökt göra allt så smidigt som möjligt för mig själv. Därför laddade jag ner appen Wedding Planner – jag fyllde i vigseldatum och vips, så placerade den ut alla uppgifter med deadlines utspritt över året. I appen blir jag påmind om att det är dags att börja leta brudklänning, tänka på dekorationer eller boka florist. Och jag slipper författa en uppsjö olika flödesscheman och riskera att tappa bort något på vägen. Här kan jag även samla alla kostnader för att hålla koll på budget och lägga in alla kontaktuppgifter.

Kom ihåg vad som är viktigt
När jag blir uppstressad över småsaker försöker jag ändå att påminna mig själv om vad det egentligen handlar om – att jag ska gifta mig med mitt livs kärlek och att våra nära och kära har samlats för att fira med oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s