tre vintageälsklingar.

Glad måndag allihopa!

Förra veckans fredagsstädning var en ovanligt långsam historia, där jag omsorgsfullt lät alla husets pryttlar hitta nya platser att försköna. Jag måste ha känt mig något sentimental, för jag gick runt här i sakta mak och gladdes åt alla de fina saker som vi har haft ynnesten att få ärva eller att ha fyndat begagnat. Och det finns ju alltid lite sådana nyckelsaker, saker som en är sådär extra skitstolt över att ha fått med sig hem en gång i tiden. Jag tänkte att vi skulle ta och kika på de tre vintageprylarna som jag är mest glad över att jag eller vi har lyckats fynda!

IMG_8616 (kopia)

På grund av otillgänglighet är den svår att få en fullbild på, men här ovan ser ni en detaljbild av vår vackra gustavianska skänk med rundade hörn. Vi letade på Blocket i flera månader efter den perfekta skänken, och till slut var den bara där –  bättre än vad vi tänkt oss, i perfekta mått och med snälla människor som körde hem den och allt! Skulle gissa att det är bådas favoritmöbel härhemma.

IMG_8649 (kopia)

En samling som är tänkt att byggas på är min samling med gamla guldramar. Dessa två har jag budat hem på Tradera. I den ena låg ett litet, svartvitt foto inklämt mellan ramens bakdel och den bild som kom med, och det var precis en sådan liten sak som gjorde att upplevelsen blev så mycket mer levande!

bild 2 kopiahjk

Slutligen är det den här cirkusrandiga sommarklänningen som jag vann av Emma Sundh på Tradera under förra årets Vintagebloppis. Den sitter som sydd för mig och är en solklar favorit i min garderob. Under vintern har den vilat och bidat sin tid, men nu är det äntligen dags att plocka fram den för tusen äventyr i solen.

Vad är era bästa vintagefynd? Dela gärna med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s